Skip to main content

Educatie en communicatie ruimte-aeronomie

Wetenschappers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) leveren educatieve diensten aan hogescholen of universiteiten, en doen aan wetenschapscommunicatie naar een algemeen publiek. Zij organiseren o.m. tentoonstellingen en opendeurdagen, geven publieke voordrachten, schrijven artikels voor het grote publiek en houden jullie op de hoogte via sociale media van hun meest recente atmosfeeronderzoeksbelevenissen.

We zijn blij u een nieuwe introductiefilm te kunnen presenteren, waarin het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie in al haar facetten wordt voorgesteld. Ontdek de vele onderzoeksdomeinen en maatschappelijke uitdagingen waarin het Instituut actief is.
Voor de duur van de lockdown, als gevolg van de verspreiding van het COVID-19 delen we de kleine dingen die onze dagen opfleuren in onze nieuwe leven- en werkroutines.
Op zaterdag 10 oktober, van 14u tot 17u10 zullen zeven wetenschapsters u vertellen over hun onderzoek tijdens het eerste Soapbox Science-evenement in Belgiƫ
Het Euro Space Center is de ideale plek om de wereld van de ruimtevaart te ontdekken met het hele gezin, maar het stelt ook jongeren in staat om er te verblijven voor een volledige onderdompelingscursus, of het nu in een schoolomgeving is of op vakantiekamp.
De geboorte van het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie, verstrengeld en verweven met de opkomst van het ruimtetijdperk
De UGent Volkssterrenwacht Armand Pien opent vandaag opnieuw zijn deuren voor het publiek en heeft heel wat nieuwe Marswetenschap voor u voorbereid: een tentoonstelling, een Mars-thema-avond en een online crash course.
Voor de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschappen (11 februari) delen enkele van onze vrouwelijke onderzoekers hun ervaringen met wetenschap.
Prettige feestdagen!
Het publiek kan niet alleen de belangrijkste zalen van het Koninklijk Paleis bezoeken, maar ook de verschillende tentoonstellingen ontdekken met als thema Wetenschap en cultuur in het Paleis.
Elke zomer wordt het Wolvendaelpark dicht bij het BIRA omgevormd tot een universum op zich. Mensen, gezinnen, iedereen kan zijn tent meenemen en er de nacht doorbrengen.